etykietologia

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Każdy producent żywności jest zobligowany do wypisania szczegółowego składu swoich wyrobów. Wiadomo, nie wszystkie z nich są korzystne dla naszego zdrowia. Często konserwanty, barwniki czy inne substancje chemiczne są zakamuflowane pod różnymi nazwami. Takie pisanie nie "wprost" przez producentów ma zachęcić do kupowania właśnie ich wyrobów.

PTCA rollup

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Nie da się, za drogo, trudno powiedzieć, brak wsparcia, nie wiem co robić, nic nie pomaga - to hasła towarzyszące rodzinom dotkniętym chorobami atopowymi, praktycznie każdego dnia. I to musi ulec zmianie! Polskie Towarzystwo Chorób Atopowych - jak powstało i po co powstało? Artykuł z pierwszego wydania kwartalnika "Atopia".

czytaj_etykiety

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Wybierając produkty spożywcze do swojego domu za pewne liczysz, że są one dobre dla Twojego zdrowia. Okazuje się, że mimo podobnej nazwy ich składy mogą znacząco różnić się od siebie. Wbrew pozorom cena niewiele mówi o jakości kupowanej żywności. Sprawdź co może znaleźć się na etykietach i jak prawidłowo to odczytywać.

Udostępnij stronę znajomym