Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pozytywne zielona pasta z domowym pesto z awokado

 

Składniki:

·       Makaron (jaki kto lubi)

·       1 awokado,

·       Pół pęczka pietruszki 

·       Lubczyk do smaku

·       4 garści prażonego słonecznika

·       3 garści prażonych pestek dyni 

·       Do smaku sól morska z jodem i kolorowym pieprzem 

 

Wykonanie

Awokado obieramy ze skórki,  ziarna prażymy na suchej patelni, wszystkie składniki mieszamy i blendujemy. Do gotowej masy można dodać łyżkę stołową oliwy z oliwek (lub innego tłuszczu) i całość podgrzać w rondelku.

W tak zwanym międzyczasie, gotujemy makaron. Po ugotowaniu, odcedzamy makaron i w garczku dodajemy ciepłe pesto z awokado, całość mieszamy, podajemy w jednej misce lub nakładamy porcje na talerze.

 

Smacznego!

Udostępnij stronę znajomym