Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pyszne i szybkie bezglutenowe placuszki z ciecierzycy

Ten przepis znajdziesz również w naszym Magazynie „Atopia”

Kliknij i pobierz „Atopię”

 

Składniki

·      2 duże ziemniaki (około 300g)

·      2 łyżki stołowe mąki z ciecierzycy – można zmiksować ciecierzycę w młynku do kawy, uzyskując mąkę

·      ¼ cebuli

·      sól, pieprz

·      masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie

Obrane ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce.

Dodajemy mąkę i przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni, formując małe placuszki

 

Smacznego!

Udostępnij stronę znajomym